ARTIKELSMotornavigatie

Voor op de motor zijn er robuuste GPS-systemen op de markt die waterdicht zijn en die zijn aan te sluiten op een comsysteem.
Merken die GPS-toestellen voor de motor maken zijn TomTom en Garmin. De TomTom Rider-serie wordt montageklaar geleverd. De Garmin Zumo moet je combineren met een motorstuursteun.
Voor wie lange ritten met de moto onderneemt, is de GPS een geschikt hulpmiddel. Als je op voorhand je route instelt in je GPS-toestel, loop je niet het risico om de weg kwijt te raken.


Een GPS op de motor heeft verschillende handige functies:

- uw persoonlijke reisgids:
Bepaal voor uw vertrek je route op je computer en voeg hier interessante bezienswaardigheden, restaurants, hotels en andere locaties aan toe. Daarna laadt je de aangepaste kaart op uw GPS-toestel op. Indien de rit de moeite waard was, dan kan je je routes uitwisselen met andere GPS-gebruikers via een geheugenkaart of een online netwerk.

- anti-diefstal beveiliging:
De motorfietssteunen zijn voorzien van een slot en het merendeel van de GPS-systemen hebben een diefstalbeveiliging met PIN code.

- je favoriete plekken toevoegen aan het geheugen.
mooie plekjes, restaurants, maar ook flitspalen en gevaarlijke verkeerssituaties. Bovendien houden sommige GPS-navigatiesystemen je op de hoogte van de actuele verkeersinformatie zodat je probleemloos om de files heen kan rijden.

- de nieuwste GPS-toestellen hebben een database met telefoonnummers van nuttige punten zoals restaurants en hotels.
Dankzij de Bluetooth-technologie kan je met een compatibele motorhelm op de motor MP3's beluisteren of telefoneren. Een telefoontje neemt u simpelweg aan met een druk op het touchscreen.

- Buddies-feature.
Dit laat toe om mede-bikers onderweg te traceren via het GPS-navigatiesysteem.

Welke kaarten gebruikt je motor-GPS?


Standaard worden de meeste GPS-systemen geleverd met een voorgeprogrammeerde Benelux-kaart. Deze kaarten zijn dezelfde als deze voor de GPS-systemen voor in de auto, waardoor relatief goedkoop de nodige uitbreidingen aangekocht kunnen worden.

BESTSELLERS